ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Коронавирус: общ път към безопасното повторно отваряне на Европа

Преди срещата на европейските лидери на 25 март Европейската комисия призовава държавите членки да се подготвят за координиран подход за постепенно премахване на ограниченията, свързани с COVID-19, когато епидемиологичната обстановка позволи това. В прието днес съобщение Комисията очертава пътя напред за балансирана политика и общ подход на ЕС, като посочва какво трябва да направим, за да достигнем по-бързо момента, когато ще можем да възстановим нашия европейски начин на живот и да го направим по безопасен и устойчив начин с контрол върху вируса.

Докато епидемиологичната обстановка изисква постоянен контрол до постигането на достатъчен обхват на ваксинирането, в рамките на единния пазар трябва да бъдат създадени условия, за да се даде възможност за безопасно и трайно отваряне, така че гражданите да могат да се възползват от своите права и икономическата и социалната дейност да могат да се възобновят. Това включва въвеждането на цифрово зелено удостоверение, обхващащо ваксинацията, тестването и възстановяването; използването на обща рамка за ответни мерки; насоки за допълнителни стратегии за тестване, като например мониторинг на отпадъчните води за проследяване на вариантите; инвестиции в диагностика и лечение.

В съобщението също така се изтъква необходимостта от действия за изграждане на устойчивост в световен мащаб чрез COVAX и механизъм на ЕС за обмен на ваксини.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина